-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marten Van Riel op koers voor Tokyo

Marten Van Riel op koers voor Tokyo

 

Topsporter Defensie Marten Van Riel behaalde afgelopen weekend in Leeds (UK) een glansprestatie. In de derde manche van de World Triathlon Series (WTS) dit jaar passeerde hij als vijfde de eindstreep. Een absolute opsteker met het oog op de volgende wedstrijden.

Met de derde wedstrijd dit seizoen van de World Triathlon Series strijkt het gehele toneel voor een maand neer in Europa. De WTS geldt als de grootste competitie binnen het Olympisch triathloncircuit waar alle absolute wereldtoppers telkens van start gaan. Deze keer viel het Verenigd Koninkrijk met Leeds te beurt.

Eerste soldaat Marten Van Riel bevond zich gedurende de hele wedstrijd in de voorste gelederen. Na een uitstekende run knokte hij zich naar een vijfde plaats, zijn beste notering ooit op een WTS-wedstrijd. Na zijn valpartijen tijdens de eerste twee manches eindelijk de grote beloning voor onze landgenoot na het harde werk dat hij de voorbije maanden leverde.

Marten geeft met deze vijfde plaats andermaal een visitekaartje af. Met deze hoge notering scoort hij dan ook belangrijke punten voor de Olympische ranking. De komende twee weken kan je Marten aan het werk zien op Belgische bodem met de ITU World Cup in Antwerpen en de ETU Cup in zijn eigen Wuustwezel op 17 en 23 juni.