-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marten Van Riel klaar voor zomerperiode

Marten Van Riel klaar voor zomerperiode

 

Met een zevende plaats op de World Triathlon Series in Leeds (VK) behaalde topsporter Defensie Marten Van Riel een nieuwe topprestatie. Met een negende plaats op de wereldranglijst kan een deelname aan de Olympische Spelen hem bijna niet meer ontglippen.

Het weekend van 8 en 9 juni stond de vierde manche van de World Triathlon Series op het programma, de belangrijkste competitie in het olympisch triatlon. In Leeds tekenden alle wereldtoppers present, zodat de wedstrijd een echte waardemeter werd voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Tokio.

Marten Van Riel kwam als vierde uit het water en zat dus meteen in de perfecte positie voor het lastige fietsparcours. Op de fiets toonde onze landgenoot zich erg bedrijvig. Hij kon echter niet voorkomen dat een omvangrijke kopgroep samen begon aan de afsluitende loopproef van tien kilometer. Daarin toonde Marten Van Riel zich opnieuw sterk, zodat hij als zevende eindigde.

Voor eerste soldaat Van Riel breekt nu een nieuwe trainingsperiode aan om ten volle naar het drukke zomerseizoen toe te werken. Hij zal zijn ranking proberen te verstevigen en trekt ook naar het olympisch testevent in Tokio.