-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marine werft 260 mensen aan in 2018

Marine werft 260 mensen aan in 2018

 

Na de Vlaamse Havendag had de Marinecomponent op woensdag 4 oktober alweer een rekruteringsevenement op de kalender. Potentiële kandidaten kregen de kans om de mijnenjager M923 Narcis te ontdekken. De marine werft volgend jaar 260 mannen of vrouwen aan, waarvan 25 officieren, 101 onderofficieren en 134 matrozen.

Net als de andere componenten doet de marine jaarlijks inspanningen om jongeren aan te werven. Daarvoor organiseert ze enkele keren per jaar gespecialiseerde informatie- en vaardagen op zee.

Iedere eerste woensdag van de maand organiseert het Gespecialiseerd Informatiecentrum (GIC) op de marinebasis van Zeebrugge een GIC-dag. Daarop kunnen potentiële kandidaten kennismaken met de basis, de schepen, het materiaal en nog veel meer. De kandidaten krijgen op maat de nodige informatie en loopbaanmogelijkheden. Daarvoor zijn de GIC-dagen beter geschikt dan meer grootschalige evenementen.

Tijdens de voorbije GIC-dag kregen de jongeren de tijd om rustig kennis te maken met de bemanningsleden van de Narcis. Ze konden hen vragen stellen over alle aspecten van het marineleven.

Mogelijke kandidaten informeren is dus het hoofddoel van zulke info- en vaardagen. Daar lijkt de Marinecomponent goed in te slagen. Enkele aanwezigen bevinden zich intussen al in diverse stadia van de ingangstesten en getuigen dat deze dagen hen extra gemotiveerd hebben.