-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Marine organiseerde haar 10de Job Day 'Sail to your Dream'

Marine organiseerde haar 10de Job Day 'Sail to your Dream'

 

Op donderdag 7 maart organiseerde de Marine haar 10de Job Day in de zeehaven van Brussel ter hoogte van de Heembeekkaai.

Wie interesse had in een job bij de Marine, kon er kennismaken met het dagelijkse leven van een matroos, onderofficier of officier. De hele dag stond in het teken van actie en ontdekking. De dag startte met diverse demonstraties o.a. door het DCC (Damage Control Center) van het competentie centrum van de Marine en het VSW-team (Very Shallow Water).Na een kijkje te hebben genomen aan boord van de Mijnenjager M921 Lobelia werden ervaringen uitgewisseld tussen de bemanning en de talrijk opgekomen jongeren. Allen toonden ze interesse in het avontuur van de zee, de buitenlandse opdrachten, of gewoon het leven bij de Marine.

Op de kaai voorzag de Marine standen van verschillende eenheden zoals duikers en DOVO, de special forces van Defensie, het DCC en de reserve. Op de BNS Lobelia lag de nadruk op het mijnenvegen en kregen ze een uiteenzetting over de onderwaterdrone seafox.

De Marine is voor haar waaier van operationele en technische functies voortdurend op zoek naar jongeren die eerlijk, dapper, enthousiast, sportief en gemotiveerd zijn. Zij biedt niet alleen een veeleisend en boeiend leven, maar ook voordelen zoals een aantrekkelijk loon en werkzekerheid. Tal van jongens en meisjes schreven zich in om deel te nemen aan de ingangstesten. Hopelijk kunnen we hen in de korte toekomst verwelkomen in de grote familie van de Marine !