-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Logistieke steun, ook in Covid-19-tijden

Logistieke steun, ook in Covid-19-tijden

 

Ook in deze tijden van Covid-19 ondersteunt het 18 Bataljon Logistiek de operaties en de dagelijkse werking van de eenheden van de Landcomponent.

De afgelopen weken heroriënteerde het bataljon uit Leopoldsburg zijn taken naar hulpverlening aan de natie door het transport en de distributie van mondmaskers naar verschillende triagecentra in België.

Het bataljon ging niet in lockdown maar zette zijn werkzaamheden al die tijd verder. Ook de dringende hulp in het kader van de operaties liep onverminderd door. Troepen in voorbereiding van een opdracht konden rekenen op logistieke steun voor de herstelling en onderhoud van hun gevechtsvoertuigen. Voor hun maaltijden konden ze een beroep blijven doen op de mess.

Het 18 Bataljon Logistiek rondde nog maar net een opdracht van zes maanden in Mali af. Onlangs startte het een opdracht in Niger. In de zomerperiode zal het bataljon opnieuw zijn opwachting maken in Afghanistan.

Als een geoliede machine slaagt het bataljon er in tijden van Covid-19 in om zijn diensten te blijven aanbieden. Dat kan door een mix aan preventiemaatregelen toe te passen. Telewerk geldt als norm voor de diensten waar de job het toelaat.

Waar personeelsleden in afgebakende zones op de werkvloer aan de slag zijn, werken ze met vaste bubbels, passen ze de anderhalve meter veilige afstand toe en hebben ze oog voor de ontsmetting van materiaal en werkplek.

Mondmaskers worden gedragen wanneer de uitvoering van het werk het niet toelaat om de anderhalve meter te respecteren.

Omdat er een nationaal tekort is aan plexiglas, levert de schrijnwerkerij met haar typische vindingrijkheid op maat gemaakte doorzichtige werkschermen van dikke plasticfolie.

Bewust van de topprioriteit die Defensie op opleiding en vorming legt, zorgt het 18 Bataljon Logistiek ervoor dat de nieuwe collega’s hun persoonlijke uitrusting en korpsmateriaal in veilige omstandigheden kunnen ontvangen. Zo kunnen de geplande opleidingen, zoals de Gespecialiseerde Professionele Vorming van de soldaten, verder lopen zoals gepland.

Ook in het messcomplex volgt iedereen de veiligheidsmaatregelen rond Covid-19 strikt op. Zo kunnen de militairen van het Centrum voor Basisopleiding en Scholing (CBOS) Noord de mess blijven gebruiken om tussen de activiteiten door van een welverdiende maaltijd te genieten.