-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Landcomponent heeft nieuwe commandant

Landcomponent heeft nieuwe commandant

 

De Landcomponent van Defensie heeft op 18 oktober een nieuwe commandant. Generaal-majoor Pierre Gerard nam op die dag het bevel van de Landcomponent over van generaal-majoor Marc Thys. Dat deed hij tijdens een plechtigheid op de Zegeplaats in Leopoldsburg.

"Een bevelsovergave is altijd een moment van achterom- en vooruitkijken", zegt generaal-majoor Thys tijdens zijn welkomstwoord. "Er was en zal echter altijd één constante zijn: de mannen en vrouwen van de Landcomponent en bij uitbreiding Landmacht waren en zullen klaar zijn om de waarden, normen en welvaart van onze maatschappij te verdedigen."

Generaal-majoor Pierre Gerard komt aan het hoofd van de grootste component van Defensie. De meer dan negenduizend militairen actief in 35 eenheden verspreid over het hele land maken meer dan een derde uit van de Belgische krijgsmacht.

Hij is niet aan zijn proefstuk toe: in zijn vorige functie was hij al deputy commander van het Eurocorps in Straatsburg. De operationele kant van Defensie is hem allerminst vreemd. Het merendeel van zijn militaire carrière was hij actief in operationele eenheden. Hij nam deel aan meerdere opdrachten op de Balkan en in Afghanistan.

Generaal-majoor Marc Thys stond aan het hoofd van de Landcomponent sinds maart 2017. In zijn nieuwe functie zal hij permanent lid zijn van het transitieteam voor Defensie.