-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Kwart meer kandidaten voor Defensie

Kwart meer kandidaten voor Defensie

 

Defensie heeft tot nog toe een kwart meer sollicitanten vergeleken met vorig jaar. In april waren er zelfs tot 35 procent meer sollicitanten. De economische crisis speelt hier waarschijnlijk mee. De kandidaten zullen dus des te meer motivatie moeten tonen om een van de 1.700 vacatures te bemachtigen.

"In een crisisperiode zoeken mensen naar meer stabiele werkgevers", legt luitenant-kolonel Marc Levenbergh uit. Hij is de verantwoordelijke voor marketing en communicatie bij de algemene directie Human Resources. "Dit jaar hebben we veel vacatures. Het aantal sollicitanten komt dus overeen met de behoefte bij Defensie."

Defensie zoekt permanent medewerkers en onder andere omdat vele personeelsleden binnenkort op pensioen vertrekken. Ook dat moet worden opgevangen. Daarom voerde Defensie een deel van zijn marketingcampagne via internet, een medium waarlangs ook veel jongeren te bereiken zijn.

"Ook dat heeft ongetwijfeld bijgedragen tot het rekruteringsucces vandaag", stelt de kolonel. "Maar ook de meer dan vijftig jobevenementen die we organiseren. De meest aantrekkelijke jobs hebben nochtans de langste en zwaarste opleiding, zoals bij de paracommando's of piloten. Maar we bieden ook minder bekende functies aan zoals technicus of arts."

"Ik heb me hiervoor niet speciaal getraind", zegt Matthias, kandidaat-paracommando. "Ik volg wel de raad op uit de brochure." Wie bij Defensie aan de slag wil, zal dus beter moeten scoren in de selectietesten dan de andere kandidaten. Een goede voorbereiding is cruciaal!