-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Koninklijke Militaire School op zomerkamp

Koninklijke Militaire School op zomerkamp

De leerling-officieren van de Koninklijke Militaire School (KMS) sluiten het academiejaar telkens af met een zomerkamp. Wij volgden dit jaar twee groepen: de toekomstige piloten in Bevekom en de tweedejaars in Marche-les-Dames.

De kandidaat-piloten van het vierde jaar krijgen tijdens hun zomerkamp voor de eerste keer de kans om met een Marchetti te vliegen. Dat zijn kleine wendbare sportvliegtuigjes die als opleidingstoestel gebruikt worden. "We leren hier de basis van het vliegen, dat betekent rechtdoor vliegen, bochten maken en veranderen van configuratie", legt onderluitenant Jens Van Den Abeele uit.

De leerling-officieren van het tweede jaar zochten het iets minder hoog. Zij brachten de laatste week van hun zomerkamp door in het trainingscentrum voor commando's in Marche-les-Dames. Daar leerden ze verschillende commandotechnieken aan, zoals een rivier oversteken en rotsen beklimmen. "Vooral de Via Ferrata, het touwenparcours op de rotsen, was lastig. Ik heb een klein beetje last van hoogtevrees, maar uiteindelijk lukte het wel", zegt Maarten Doens, tweedejaarsstudent aan de KMS.

Eind juli zijn de zomerkampen afgelopen. De kandidaat-officieren kunnen in augustus genieten van een welverdiende zomervakantie.