-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Kies techniek, kies Defensie

Kies techniek, kies Defensie

 

Meer dan 500 vacatures biedt Defensie dit jaar aan in de technische sector. Daarom steunen we initiatieven om jongeren warm te maken voor een technische opleiding. Begin maart vond in Brussel de STEM Olympiade plaats (sciences, technology, engineering and mathematics). In die finale kregen leerlingen uit de eerste graad secundair een reeks technische proeven voorgeschoteld.

In totaal schreven 24.000 leerlingen zich in voor de wedstrijd. Tijdens de Olympiade streden de laatste 48 voor de finaleplaats. De praktische proeven hadden een link met chemie, elektriciteit, informatica en mechanica. Een van de proeven, de bouw van een brug, stond onder supervisie van een hoogleraar aan de Koninklijke Militaire School, de universiteit van Defensie: majoor van het vliegwezen professor doctor ingenieur Rob Haelterman.

Defensie zoekt voortdurend technici van uiteenlopende specialiteiten, vooral bij de onderofficieren. Zij zijn broodnodig bij de digitalisering, de modernisering van wapensystemen en het gebruik van hoogtechnologische middelen.

Om die zoektocht een boost te geven, is er op 3 april 2019 een jobdag techniek. Die vindt voor het eerst tegelijkertijd plaats op zes locaties in het land: de VDAB-centra in Zeebrugge, Temse, Herentals en Genk en de FOREM-centra in Bergen en Verviers.

Meer informatie en inschrijvingen

Jobdag Marine en techniek in Zeebrugge

Jobdag Landcomponent en techniek in Temse

Jobdag Landcomponent en techniek in Herentals

Jobdag Luchtcomponent en techniek in Genk