-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jongeren proeven van de marine

Jongeren proeven van de marine

 

Op dinsdag 1 september organiseerde de marine in samenwerking met het informatiecentrum een vaardag voor een vijftiental jongeren aan boord van de mijnenjager M917 Crocus. Negen Frans- en zes Nederlandstaligen kozen voor het ruime sop.

Na de veiligheidsbriefing door de commandant van het schip, luitenant-ter-zee 1ste klasse Filip Clauwaert, vertrok het schip op oefening. De inleefvaardag kaderde in het rekruteren van jongeren bij de marine. 

Na Zeebrugge te hebben verlaten, kregen de jongeren een rondleiding aan boord. Hier konden ze ervaringen delen met de bemanning, die hoofdzakelijk bestaat uit jonge mannen en vrouwen.  Na de middag lag de nadruk op oefeningen zoals 'man overboord' en demonstraties van de sonar. Tijdens de terugvaart naar de marinebasis kregen de jongeren nog een spectaculaire reddingsdemonstratie van een Alouette III -helikopter.

Niets staat deze jongeren een loopbaan bij de marine in de weg en daar hadden ze zelf wel oren naar ... zelfs na een nogal bewogen dag met veel zeezieken ! Misschien kan de bemanning hen binnen enkele maanden als nieuwe collega's verwelkomen?