-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jobdag techniek lokt duizend jongeren

Jobdag techniek lokt duizend jongeren

 

Meer dan 900 jongeren schreven zich in voor de jobdag Defensie en techniek in Peutie (Vilvoorde). Tel daarbij nog de vrienden en vriendinnen die meekwamen en je weet dat het over de koppen lopen was op deze zonnige 10 april. In de kazerne Majoor Housiau maakten ze kennis met de hightech middelen en de brede waaier van technische beroepen bij Defensie.

De zeventienjarige Biron Quentin kwam speciaal van Namen naar Peutie om zich te informeren over jobs bij de Luchtcomponent: “Ik zit in het laatste jaar elektromechanica in het ITN Namur. Ik moet nu kiezen wat ik volgend jaar wil doen. Ik zag een advertentie in ‘Metro’ en daardoor ben ik vandaag hier.” Hij kruipt in een F-16 en krijgt er tekst en uitleg over de boordinstrumenten. “Ik zou graag iets met elektromechanica blijven doen en dus ben ik aan het rondkijken wat er zoal is. Ik vind dit alvast fascinerend.”

“We hebben dit jaar heel veel publiciteit gemaakt voor de technische functies”, vertelt Jürgen Vanhoudt, medewerker bij de sectie Rekrutering en selectie. “Het valt op dat de functie onderofficier enorm in de lift zit. Hopelijk schrijven veel jongeren zich vandaag in. Het succes is te danken aan de samenwerking met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Zij hebben een stevige duw gegeven aan deze jobdag.”

De VDAB heeft haar eigen stand in de drukbezochte hal. Simon Uyterhoeve geeft er uitleg aan nieuwsgierige jongeren: “Speciaal voor deze dag hebben we 40.000 mensen uitgenodigd in heel Vlaanderen. We hebben twee mails gestuurd, rekening houdend met criteria zoals opleiding. Daarbuiten organiseren we maandelijks infosessies over militaire jobs. De samenwerking tussen de VDAB en Defensie verloopt echt heel goed.”

Hoeveel jongeren zich inschreven, is nog niet bekend. Aan de wachtrij te zien, zal niemand zich zorgen hoeven te maken.

Heb jij ook interesse voor een technisch beroep bij Defensie maar kon je er niet bij zijn?. Klik in het menu hierboven in de rubriek ‘Jobs’ op ‘Vacatures’ of bel het gratis nummer 0800 333 48.