-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jobdag bij 11 Bataljon Genie

Jobdag bij 11 Bataljon Genie

 

Op zondag 13 oktober zette het 11 Bataljon Genie de poorten van zijn thuisbasis in Burcht open. Dat gebeurde in het kader van de Jobdays@Defence.

De Jobdays@Defence zijn het nieuwste rekruteringswapen van Defensie om jongeren warm te maken voor een carrière binnen onze organisatie. Verschillende eenheden zetten op bepaalde dagen hun deuren open om geïnteresseerden een blik te bieden op het leven en werk van onze specialisten.

Op 13 oktober was de beurt aan het 11 Bataljon Genie in Burcht. Bezoekers konden van dichtbij kennis maken met de verschillende types materieel en voertuigen, van de gevechtsvoertuigen over hijskranen en bergingsmiddelen tot de boten die de specialisten van het Bataljon ter beschikking hebben. Daarnaast kregen bezoekers enkele dynamische demonstraties voorgeschoteld van commandotechnieken, de gevechtsduikers en de explosievenhonden.

Behalve de kazerne in Burcht zetten nog andere eenheden, verspreid over het hele land, hun deuren open voor geïnteresseerden.

Op 20 oktober zijn er weer andere eenheden te bezoeken. Geïnteresseerd? Kijk dan zeker eens op: https://www.mil.be/nl/evenement/jobdaysdefence-0