-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jachtvliegtuigen verzamelen zich boven Kleine-Brogel

Jachtvliegtuigen verzamelen zich boven Kleine-Brogel

 

Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 was de vliegbasis van Kleine-Brogel even het Mekka voor de luchtvaartliefhebbers. Zij konden er de indrukwekkende airshow van de Luchtcomponent aanschouwen.

Dit tweejaarlijkse evenement is een echt uitstalraam voor de Luchtcomponent. Ongeveer 70.000 bezoekers kwamen dit jaar de kunsten van de piloten bewonderen, net als de mogelijke toekomstige jachtvliegtuigen van Defensie.

Tussen de F-16’s konden de toeschouwers immers ook een Rafale, een Eurofighter Typhoon, een F-35 en Oekraïense Sukhoi’s SU-27 Flanker (van Russische makelij) opmerken. Op de piste van de vliegbasis stond eveneens een A400M-vrachtvliegtuig van het Spaanse leger.

Maar liefst 2.000 militairen werkten van ver of dichtbij  mee aan deze grote organisatie, de dag zelf of tijdens de voorbereidingen.

Met deze schitterende prestatie van de organisatoren en een indrukwekkende opkomst, kon Defensie dit weekend in schoonheid Summer@Defence 2018, de overkoepelende noemer van de zomeractiviteiten, afsluiten..