-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Het werk van de logistieke hub in Bergen in het licht

Het werk van de logistieke hub in Bergen in het licht

 

Vrijdag heeft de militaire commandant van de province Henegouwen bezoek gekregen van Elio Di Rupo, de Waalse minister-president, en Christie Morreale, de Waalse minister van Gezondheid. Zij bezochten de logistieke hub die net daarna meer dan twee miljoen maskers heeft verdeeld aan gemeenten.

Na een bezoek aan de rusthuizen van Vloesberg en Edingen, waaraan Defensie ondersteuning biedt, kwam Christie Morreale aan in Bergen. Daar werd ze samen met de minister-president ontvangen door de provinciecommandant, kolonel vlieger Guy Dobbelaere. Met hen konden ze kennismaken met de inspanningen die Defensie geleverd heeft tijdens de Covid-19-crisis.

Sinds het begin daarvan heeft het personeel van het provinciale depot van Bergen, op vraag van de federale en regionale overheid, medisch beschermingsmateriaal herverdeeld aan de hulpzones en gemeenten in Henegouwen. De gemeenten verdeelden die naar de eindgebruikers zoals huisartsen, verplegers, kinesisten of rusthuizen.

Vrijdag vertrokken vanuit Bergen twee miljoen chirurgische maskers en 300.000 FPP2-maskers via gemeentelijke transporten, een bewijs van de uitstekende samenwerking tussen Defensie en de gemeentelijke instanties.

#COVID19BELDEF