-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Het NGI lanceert vernieuwde kaarten

Het NGI lanceert vernieuwde kaarten

 

Het Nationaal Geografisch Instituut brengt opnieuw een reeks kaarten uit op schaal 1:25.000, het geliefde formaat van wandelaars, fietsers en ruiters. Het is al 22 jaar geleden dat de laatste kaart op die schaal van de persen rolde.

De kaarten van die volledig herwerkte reeks zijn gebaseerd op de meest recente gegevens. Ook de symbolen zijn vernieuwd om de kaarten leesbaarder en overzichtelijker te maken.

De nieuwe reeks dient meteen ook als basis voor de vierde editie van de kaarten op schaal 1:50.000. Elk van die kaarten toont een gebied dat vier keer zo groot is als dat van een kaart op 1:25.000. Ze zijn uiteraard minder gedetailleerd, maar geven een goed overzicht, handig voor automobilisten en motorrijders.

Het NGI zal zijn kaarten voortaan om de zes jaar bijwerken. In de toekomst zal het die gegevens ook gebruiken voor zijn viewservice CartoWeb.be.

De kaarten zijn te koop aan € 6,50 in de winkel of via de NGI-webshop. Daar kan je ook per zone opzoeken of de nieuwe kaart al beschikbaar is.