-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

HayaBusa verovert goud op militaire wereldspelen

HayaBusa verovert goud op militaire wereldspelen

 

Het Belgische militaire parachuteteam HayaBusa mag andermaal een gouden medaille aan zijn palmares toevoegen. Op de Military World Games in China maakt het viertal zijn favorietenrol helemaal waar en schenkt Defensie een tweede medaille.

HayaBusa trok richting Wuhan met slechts één doel voor ogen: goud veroveren. Al vanaf de eerste dag zetten ze hun doelstelling extra kracht bij. Na de eerste sprongen stonden onze landgenoten zoals verwacht al meteen aan de leiding, een positie die ze niet meer hebben afgestaan.

Op donderdag 24 oktober kroonde het team zich met 284 punten andermaal overtuigend tot militaire wereldkampioen. De ploegen van Qatar (zilver) en Zwitserland (brons) flankeerden onze landgenoten op het podium.

Na het brons van hoogspringer Thomas Carmoy op dinsdag 22 oktober is dit voor Defensie meteen de tweede medaille op de militaire wereldspelen. Dankzij de gouden medaille voor HayaBusa maakt België in het landenklassement ook een mooie sprong naar de 26ste plaats.

De komende drie dagen komen nog enkele landgenoten in actie. Triatleet Marten Van Riel is nog een grote kanshebber op een extra medaille.