-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Groot schietveld davert voor rekrutering

Groot schietveld davert voor rekrutering

 

Het Bataljon Artillerie heeft op woensdag 6 december een dertigtal jongeren verwelkomd tijdens een jobdag. De mogelijke toekomstige vrijwilligers, onderofficieren en officieren kregen er uitleg over Defensie in het algemeen en het bataljon in het bijzonder. Met een demonstratie mortiervuren op het Groot Schietveld maakte het Bataljon Artillerie die informatie meteen tastbaar.

Defensie rekruteert in 2018 1.570 vrijwilligers, onderofficieren en officieren, maar liefst 35 procent meer dan het jaar ervoor. Het aantal vacatures voor soldaten en matrozen verdubbelt zelfs in vergelijking met 2017. En dat merken ze ook bij het Bataljon Artillerie.

"Dit jaar hebben wij 31 plaatsen voor vrijwilligers opengesteld voor het Bataljon Artillerie", zegt luitenant-kolonel Christoph Huys, commandant van het bataljon. "Dat zijn 22 plaatsen in Brasschaat en negen plaatsen aan de kust, in Nieuwpoort. Wij merken duidelijk dat Defensie daadwerkelijk inzet op rekrutering. Ik ben heel tevreden om vast te stellen dat we in 2018 vijftig procent meer plaatsen hebben voor vrijwilligers dan in 2017."

Tijdens de jobdag konden de geïnteresseerden niet alleen meer informatie krijgen over de verschillende functies bij Defensie. Ze konden ook een echte demonstratie mortiervuren bijwonen. Een peloton van het Bataljon Artillerie hield van 5 tot 7 december een training om de vaardigheden met mortiervuren op punt te stellen.

"Dat is nodig", gaat luitenant-kolonel Huys verder. "Onze mensen hebben nu tijd om te vuren. Het is niet altijd evident om die tijd te vinden, met de bijkomende taken die ze hebben in het kader van operatie Vigilant Guardian. Wij merken dat ze wat tijd nodig hebben om zich weer aan te passen en het normale ritme terug te vinden. Maar tijdens dit soort trainingen pikken ze hun vaste drils en technieken heel snel weer op."