-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Godetia leidt Afrikaans marinepersoneel op

Godetia leidt Afrikaans marinepersoneel op

 

Tijdens de Maritime Capacity Building opdracht neemt het commando- en steunschip Godetia dit jaar al voor de vijfde keer een aantal cursisten aan boord. Voor verpleegster Anita Anani was het een leerrijke ervaring.

In de Togolese havenstad Lomé nam de Godetia haar cursisten voor deze campagne aan boord. Vijf Togolese en tien Beninse militairen kregen aan boord een stoomcursus van bijna twee weken. Later pikten ook nog twee Congolese marineofficieren in.

In die korte tijd kwamen vrijwel alle aspecten van het veilig leven en werken aan boord van een schip aan bod. “Door de diversiteit van onze specialiteiten leren we allemaal ook iets bij over het werk van de anderen en over de algemene werking van een militair schip. De stage helpt ons onze operationele capaciteiten te verhogen. Bedoeling is nu het geleerde in praktijk te brengen en door te geven aan onze collega’s thuis. We zien ook dat het nodig is meer te oefenen, om beter klaar te zijn om te reageren indien nodig.”

Voor Anita was de stage aan boord van de Godetia zelfs haar eerste ervaring op zee. Zij en haar collega’s waarderen de mogelijkheid die Defensie hen biedt. België, Defensie en zelfs de Godetia in het bijzonder zijn in de regio gewaardeerde partners.