-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Gemotoriseerde troepen stomen zich klaar voor defilé

Gemotoriseerde troepen stomen zich klaar voor defilé

 

Op 17 juli hebben alle militaire voertuigen die deelnemen aan de nationale feestdag zich in de kazerne van Peutie in colonne opgesteld voor een repetitie. Van daaruit zullen ze op 21 juli ook vertrekken voor het gemotoriseerde gedeelte van het militaire defilé.

Maar voor het zover is, moeten ze eerst oefenen. "De snelheid voor de voertuigen in de binnenbocht is verschillend van die in de buitenbocht", steekt luitenant-kolonel Gert Van Goethem, commandant van de gemotoriseerde troepen, van wal. "Ook de uitlijning van de colonne en de afstand tussen de voertuigen is van belang om op een ordelijke wijze voor de eretribune te passeren."

Nationale en internationale samenwerking is dit jaar het thema van de nationale feestdag. "Dit zie je onder andere aan de Duitse, Nederlandse en Luxemburgse voertuigen die deel uitmaken van de gemotoriseerde colonne", voegt kolonel Van Goethem nog toe.

Op maandag 20 juli is het de beurt aan de troepen te voet om zich klaar te stomen. Dan zullen twaalf detachementen en hun bevelvoerders door het kwartier marcheren.