-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Full house op het galabal van de Marine

Full house op het galabal van de Marine

 

Op 1 februari vond het 52ste jaarlijkse galabal van de Marine plaats in het Kursaal van Oostende. Viceadmiraal Michel Hofman, vleugeladjudant van de Koning, vicechef Defensie en voorzitter van de Vereniging voor Hulpbetoon in de Marine, had de eer om meer dan 750 gasten te verwelkomen op het walkingdinner en het galabal.

Alle winsten van die avond komen ten goede aan de Vereniging voor Hulpbetoon in de Marine. Kapitein-ter-zee Jan De Beurme, voorzitter van de vzw Events van de Marine, schonk die avond ook een cheque van 5.000 euro aan de voorzitter van het Hulpbetoon in de Marine.

Ieder jaar organiseert de Vereniging voor Hulpbetoon in de Marine haar traditionele galabal in het Kursaal van Oostende. Traditioneel zorgt de Belgian Navy Big Band voor de muzikale omlijsting, onder leiding van kapelmeester Bjorn Verschoore met zangeres Stefanie De Meulemeester en zanger Sonny Vande Putte. In de loungebar kon het jonge geweld zich amuseren tot in de vroege uurtjes op de beats van DJ Disco Fliks. De enorme opkomst van jong en oud was wederom het bewijs van de grote belangstelling en interesse in het Hulpbetoon in de Marine.

De Vereniging voor Hulpbetoon in de Marine heeft tot doel het personeel van de Marine en hun familie bij te staan wanneer de officiële instanties hiertoe niet in staat zijn of hun hulp ontoereikend blijkt. In de praktijk betekent het dat de vereniging een groot actiedomein bestrijkt bij het toekennen van financiële, materiële en morele hulp. Dankzij de bijdragen van de leden, de opbrengst van het galabal en andere giften worden jaarlijks tal van bemanningsleden geholpen. Dat gebeurt onder andere in de vorm van renteloze leningen, studiebeurzen voor wezen van de Marine, vakantietoelagen en tussenkomsten bij overlijden. Die taak is vandaag de dag onontbeerlijk geworden.