-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Frederik Van Lierde schittert op zijn verjaardag

Frederik Van Lierde schittert op zijn verjaardag

 

Met de winst in de Ironman van Lanzarote voorbije weekend voegt Frederik Van Lierde een nieuwe overwinning toe aan zijn rijkgevulde palmares. Uitgerekend op de dag dat hij veertig kaarsen mocht uitblazen kwam hij op de Canarische eiland als eerste over de finishlijn.

De ironman van Lanzarote geldt als een van de zwaarste, zoniet de zwaarste, Ironman ter wereld. Vooral het spel tegen de wind maakt van deze triatlon een slopende race. Hoewel korporaal Van Lierde al heel wat jaren meedraait op het hoogste niveau, kwam hij toch als debutant aan de start van deze wedstrijd. Maar dat bleek voor de 40-jarige atleet geen enkel probleem.

Van bij de zwemstart bevond onze landgenoot zich in de voorste gelederen en eenmaal op de fiets kon hij het gat op de koplopers al snel dichten. Enkel de Duitser Christian Kramer kon de Belg nog bedreigen in de strijd om de overwinning, maar halverwege de marathon nam Frederik het heft in handen. In het laatste uur van de wedstrijd stond er dan ook geen maat op onze landgenoot en bereikte hij zo als eerste de rode loper.

Voor Frederik Van Lierde was het de negende Ironman-overwinning in zijn carrière. Volgende maand gaat hij in Nice op zoek naar nummer tien. Met een zesde overwinning in Nice zou hij trouwens de absolute recordhouder worden van die Ironman.