-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Finale Cyber Security Challenge

Finale Cyber Security Challenge

 

De Koninklijke Militaire School (KMS) heeft op 29 en 30 maart de finale van de Cyber Security Challenge Belgium georganiseerd. Een uitgelezen kans om de talenten en het potentieel van toekomstige IT-beveiligingsspelers te testen. 

De challenge richtte zich op hogeschool- en universiteitsstudenten die een opleiding rond informatietechnologie volgen. De tests van de 29ste confronteerden hen met cryptografie, steganografie, exotische programmeertalen en social engineering. 

"De beste aanpak is vooreerst om een open geest te hebben", begint Vincent Defrenne, lid van het organiserend comité. "Je moet de uitdagingen aanpakken door je te realiseren dat de ontvangen informatie bepaalde elementen verbergt ... en vervolgens strategieën implementeren om te vinden wat verborgen is." 

Vincent gaat verder: "De Cyber ​​Security Challenge startte zes jaar geleden op initiatief van het bedrijf NVISO. De bedoeling is tweeledig: de noodzaak om talent te werven en de deelnemers te informeren over IT-beveiliging.” 

Defensie is steeds nauw betrokken geweest bij de challenge. Het sponsort het evenement, levert de infrastructuur (KMS) en creëert de noodzakelijke omgeving voor het runnen van de evenementen (high-performance Wi-Fi-netwerk en catering). 

Defensie heeft ook zelf interesse in computerbeveiliging en biedt jobs in dit domein. Daarom vond je ook een Defensiestand terug tussen de bedrijven die de wedstrijd sponsorden. 

Pascal van de Cyber ​​Unit legt uit: "Defensie is gebaseerd op wapensystemen, communicatie en onderling verbonden mensen. Onze constante zorg is om de betrouwbaarheid, de integriteit en de beschikbaarheid van die systemen te garanderen. Ze hebben een concrete impact op de fysieke omgeving. Deze challenge is ideaal om de competentieprofielen die we zoeken, te leren kennen," vervolgt hij. "De tests worden opgelost door samen te werken, de gebaande paden te verlaten en te werken in een niet-vertrouwde omgeving. En dat is precies wat onze militairen moeten doen in de wereld van de operationele cyberdefensie". 

Pascal concludeert: "Cyber ​​Defense biedt veel mogelijkheden in onze organisatie. We hebben al verschillende finalisten van vorige edities aangenomen en we worden vaak gevraagd om stages te organiseren." 

De resultaten van de Cyber ​​Security Challenge zijn terug te vinden op de website