-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Elke Vanhoof in laatste rechte lijn voor Rio

Elke Vanhoof in laatste rechte lijn voor Rio

 

Voor Topsporter Defensie en BMX-ster Elke Vanhoof naderen de Olympische Spelen met rasse schreden. Op het BMX-parcours in Zolder werkt ze haar trainingen in eigen land stelselmatig af. Eind juli vertrekt ze naar de Verenigde Staten om daar nog twee weken te trainen, vooraleer op 12 augustus af te zakken naar Rio de Janeiro in Brazilië.

"De laatste weken waren superzwaar", geeft Elke toe. "Maar nu zijn we weer aan het afbouwen. Dus vandaag doe ik enkel een snelheidstraining met autosprints. Daarbij hang ik aan een auto. Wanneer die 65 kilometer per uur rijdt, laat ik los en moet ik vijf seconden aan die snelheid blijven fietsen."

Een training die je beter thuis niet nadoet, want als we Elke iets moeten nageven, is het dat ze onbevreesd is. "Daarnaast oefen ik ook de start vanaf de acht meter hoge startberg hier op het parcours", geeft ze nog mee. Een zeer belangrijk punt, want als je bij het BMX ook maar één milliseconde te laat vertrekt of een verkeerde inschatting maakt bij de start, kan je het al vergeten.

Elke ziet de competitie in Rio helemaal zitten. "Alles loopt supergoed. Ik heb de afgelopen twee dagen allerlei testen doorlopen bij het sportlabo Energy Lab, waaronder ook krachttesten. Mijn prestaties en conditie zijn op alle vlakken verbeterd", zegt ze al lachend, dus dat zit wel goed. Wij duimen alvast voor haar.