-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Eindelijk raak voor Nikiforov

Eindelijk raak voor Nikiforov

 

Topsporter bij Defensie Toma Nikiforov kroonde zich afgelopen weekend tot Europees kampioen judo in de klasse tot 100 kg. Het is de eerste internationale titel voor onze landgenoot. 

Na een bronzen (2015) en een zilveren (2016) medaille is de Europese titel een feit voor eerste soldaat Toma Nikiforov. Vorige maand etaleerde hij al zijn hoogvorm met een tweede plaats op het grandslamtornooi in Rusland. Maar nu schiet Toma eindelijk de hoofdvogel af. 

In Tel Aviv was hij in de finale te sterk voor de Fransman Cyrille Maret. Maret is de bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Rio. Een zware  kluif dus voor onze landgenoot. In het begin van de wedstrijd kwam Nikiforov meteen op achterstand te staan. Maar Toma toonde karakter en slaagde erin de wedstrijd te doen kantelen. Met een houdgreep bracht hij de Fransman in de problemen en die moest uiteindelijk afkloppen: ippon en een gouden medaille voor Toma. 

Nikiforov is de vijftiende Belg die deze titel binnen de judosport op zijn naam schrijft. Wij duimen alvast om daar binnen twee jaar een olympische medaille aan toe te voegen.