-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Eigen directeurs voor EGUERMIN en Naval Mine Warfare Centre of Excellence

Eigen directeurs voor EGUERMIN en Naval Mine Warfare Centre of Excellence

 

Op 23 oktober is een nieuwe mijlpaal bereikt in de Marinekazerne Bootsman Jonsen in Oostende. Voor het eerst kreeg het Naval Mine Warfare Centre of Excellence (NMW COE) een aparte directeur, naast de commandant van de Belgisch-Nederlandse mijnenbestrijdingsschool EGUERMIN. De directeurs zullen samen een versterkte samenwerking tussen hun entiteiten uitbouwen.

Het Centre of Excellence werd in 2006 in Oostende opgericht. De benoeming van een eigen directeur sluit een hele overgangsperiode af, zodat beide instelling zich weer op hun eigen kerntaken kunnen concentreren.

Zowel het Centre of Excellence als EGUERMIN blijven in Oostende gevestigd. Dit bevordert de samenwerking die nodig is om hun respectieve taken goed uit te voeren.

De binationale mijnenbestrijdingsschool EGUERMIN richt zich op de opleiding en educatie van toekomstige mijnbestrijdingsspecialisten binnen de NAVO. Het Centre of Excellence ontwikkelt de doctrines die de NAVO-marines morgen zullen toepassen.

De nieuwe directeur van het Centre of Excellence is kapitein-luitenant-ter-zee Herman Lammers van de Nederlandse Koninklijke Marine. Hij leidt een internationaal team met leden van de Belgische, Nederlandse, Duitse, Italiaanse en Poolse marine. Na verloop van tijd zullen ook andere NAVO-nationaliteiten zich bij hen voegen.