-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een van de grootste werkgevers in de haven opent zijn deuren

Een van de grootste werkgevers in de haven opent zijn deuren

 

De Marinecomponent is met zijn 1.750 werknemers een van de grootste werkgevers van de haven van Zeebrugge. Wil je onze rangen vervoegen? Kom dan de marine van de 21ste eeuw ontdekken, waarbij vakmanschap en creativiteit centraal staan. Bezoek de marinebasis van Zeebrugge tijdens de Vlaamse Havendag op 17 september.

Wist je dat de Belgische marine een betrouwbare en performante kustwachtpartner is, internationaal erkend om haar expertise in mijnenbestrijding en met haar fregatten een heel brede waaier aan maritieme operaties uitvoert?

Als onderdeel van Defensie bevordert de Marinecomponent de veiligheid op en vanuit zee. Daartoe beschikt de marine over een vloot en ondersteunende diensten die de nodige gevechtskracht kunnen leveren. Tijdens de Havendag ontdek je het nieuwste patrouillevaartuig P901 Castor. Net als zijn zusterschip P902 Pollux vormt dit polyvalente schip het neusje van de zalm als het om navigatie en observatie gaat. Samen met onze partners van de kustwacht verzekeren ze zeven dagen op zeven de veiligheid op de Noordzee.

Daarnaast openen een aantal logistieke en technische diensten hun deuren. Zij staan in voor het onderhoud van communicatie- en wapensystemen, dekwerktuigen of voortstuwings- en energiesystemen van de marineschepen.

Bovendien vindt in Zeebrugge het onderhoud plaats van de Nederlandse mijnenbestrijdingsvaartuigen en ondersteunen ze hier het onderhoud van het oceanografisch onderzoekschip Belgica voor de FOD Wetenschapsbeleid.

Je wordt door de verschillende werkplaatsen geloodst, waar je kan proeven van een brede waaier aan gespecialiseerde onderhoudsactiviteiten. Je maakt kennis met zeer diverse technologieën, gaande van hoogtechnologische elektronica, draadgeleide vaartuigen en onderwaterrobots, mechanica van scheepsmotoren, hydraulica en pneumatica, houtbewerking en zeilmakerij tot een adembenemende ervaring in de scheepsloods waar tot drie schepen tegelijk kunnen drooggezet worden. Hier krijg je een zicht op het onderwatergedeelte van een mijnenjager.

Op het einde van het parcours ontdek je de rekruteringsdiensten van Defensie en de Marinecomponent, met gedetailleerd informatie over de maritieme jobs.

Nog tot 15 september kan je in de haven van Zeebrugge alvast proeven van de beroepsmogelijkheden, ondermeer aan de infostand van de Marinecomponent in 'Mijn Brugge' (Frank Van Ackerpromenade 2, Stationsplein).

In de haven van Antwerpen zal de Marinecomponent aanwezig zijn met de mijnenjager M916 Bellis. Het schip zal gemeerd liggen aan het Kattendijkdok 44. Marineschepen zijn vaak lang onderweg en varen de hele wereld rond. Aan boord ontmoet je de bemanning, die dagelijks de veiligheid op onze wereldzeeën en in drukke vaarroutes garandeert.

Meer info op de website van de Vlaamse Havendag.