-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een goed gevulde ontdekkingsdag in Zeebrugge

Een goed gevulde ontdekkingsdag in Zeebrugge

 

De marinebasis in Zeebrugge opende op zondag 20 oktober haar deuren in het kader van rekrutering. Het doel van deze jobdag was om geïnteresseerde jongeren kennis te laten maken met de verscheidenheid aan beroepen in de Marine, vooral dankzij het uitwisselen van ervaringen van het marinepersoneel

Na de dag te hebben ingeleid, vertelden onze duikers de jonge kandidaten over hun dagelijkse leven. Vervolgens gingen ze naar de scheepsloods waar Belgische en Nederlandse mijnenjagers worden onderhouden. Om de deelnemers te laten proeven van het leven op zee gingen ze aan boord van een FRISC, een snel onderscheppings- en beveiligingsvaartuig dat onder andere door onze Special Forces wordt gebruikt. Zij hebben onze kandidaten langszij de marineschepen afgezet.

Aan boord van de mijnenjager M921 Lobelia en het patrouillevaartuig P902 Pollux ontmoetten de kandidaten het boordpersoneel. Radiocommunicatiespecialisten, koks en technici namen allen de tijd om hun specifieke taken uit te leggen aan de jongeren. De aanwezige jongeren kregen ruimschoots de tijd om al hun vragen af te vuren.

In 2020 wil de Marine 219 mannen en vrouwen aanwerven.
We zoeken officieren (21), onderofficieren (91) en vrijwilligers (107) om ons teversterken.
In 2020 wil Defensie 2035 actieve soldaten en 420 reservisten inlijven.