-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Duizenden bezoeken Campus Saffraanberg

Duizenden bezoeken Campus Saffraanberg

 

In Sint-Truiden heeft de Koninklijke School voor Onderofficieren maar liefst 5.367 bezoekers ontvangen tijdens de jaarlijkse Open Campus Day, op 23 maart. Volgens pr-medewerker Raphael Lambrechts was ook het aantal inschrijvingen een succes: 233 jongeren schreven zich in, waarvan 210 als kandidaat-onderofficier.

De Koninklijke School voor Onderofficieren opende naar jaarlijkse gewoonte de poorten van de Campus Saffraanberg om toekomstige kandidaten warm te maken voor een militair beroep. Een stralende zondag met maar af en toe een regenbuitje zorgde voor een grote toeloop.

Adjudant-majoor Philippe Steegmans wist dat de aanloop naar de open dag minstens even belangrijk was: “Als je zo een evenement organiseert, doe je er alles aan om zo goed mogelijk uit de hoek te komen. Wij presenteren op dit moment Defensie aan de burgers. We hebben het kwartier dan ook nog eens grondig onder handen genomen. We konden uiteenlopende beroepen tonen en heel wat eenheden kwamen zich hier voorstellen. Voor mij is het zeker geslaagd.”

“De kandidaten die nog maar net bij Defensie zijn, hebben met heel veel enthousiasme uitleg gegeven bij de infostands”, is ook schoolcommandant kolonel Herman Ruys opgevallen. “Dat werkte echt aanstekelijk. Dat er zoveel potentiële kandidaten zijn, heeft hier zeker iets mee te maken.”

De Koninklijke School voor Onderofficieren wou alles uit de kast halen om de jongeren te laten kennismaken met haar mensen en materieel. De bezoekers konden dan ook uiteenlopende stands en demonstraties bezoeken. “Bij de Landcomponent wilden we onze grote verscheidenheid aan functies tonen”, weet luitenant-kolonel Ivo Van Lembergen, de pr-verantwoordelijke van de Landcomponent. “Wij hebben heel wat meer dan alleen gevechtsfuncties. Daarom waren er ook mensen die uitleg gaven over de genie, de artillerie, de logistiek, enzovoort. Voor elk wat wils.”

Dat vindt ook Raphael Lambrechts: “De Open Campus Day was een echt succes. Dat hebben we in het bijzonder te danken aan de mensen van het Competentiecentrum Steun en de componenten die hier hun materiaal kwamen tonen.”

 Na deze geslaagde dag bereidt de Campus Saffraanberg zich al voor op de volgende activiteit: de militaire taptoe van 12 juni op de Grote Markt van Sint-Truiden.