-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensiechef lauwert militaire sporters

Defensiechef lauwert militaire sporters

 

Generaal Compernol, de chef Defensie, heeft op vrijdag 1 maart 2019 de verdienstelijk militaire sporters in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde met een plechtigheid in de sportzaal van het 3 Bataljon Parachutisten in Tielen.

Een honderdtal genodigden waren opgedaagd voor de hulde van de verdienstelijke sporters van 2018 en de resultaten van de Wisselbeker van de CHOD.

De wisselbeker 2018 omvat elf nationale kampioenschappen van Defensie, waarbij eenheden zich met elkaar meten in een vriendschappelijke competitiegeest. De eenheden zijn verdeeld in de categorieën grote en kleine eenheden – afhankelijk of ze meer of minder dan 300 leden tellen – en worden gerangschikt volgens de punten van elke wedstrijd.

Grote eenheden

  1. 3 Bataljon Parachutisten
  2. Bataljon Carabiniers Prins Boudewijn – Grenadiers
  3. Koninklijke Militaire School

Kleine eenheden

  1. 10 Groep CIS
  2. Competentiecentrum Land – Departement Genie
  3. Competentiecentrum Steun – Departement Logistiek

Elk jaar rijkt Defensie ook een prijs voor sportprestatie van het jaar uit aan een topsporter Defensie en een gewone militair. Eerste soldaat Marten Van Riel is de topsporter van het jaar 2018. De prijs voor sportprestatie van 2018 gaat naar eerste sergeant-majoor Mandy Dammekens. In september 2018 won ze de off-road duathlon ‘Hel van Kasterlee’ met 45 minuten voorsprong op haar achtervolger, de wereldkampioene in het langeafstandsduathlon.

Defensie reikt jaarlijks de prijs voor sportverdienste uit maar elke militair kan die maar één keer in haar of zijn carrière ontvangen. Voor 2018 gaat die prijs naar adjudant Pierre Parthoens voor zijn sportprestaties gedurende zijn carrière, zijn kwaliteiten als sportinstructeur en zijn inzet bij de organisatie van tal van militaire sportevenementen.

De volgende oriëntatielopers werden eveneens in de bloemetjes gezet voor hun resultaten in het regelmatigheidscriterium: Alexandra Baes (Cat D55), Anne-Marie Delanghe (Cat D45), Eveline Soete (Cat D35), Véronique de Briey (Cat D21), Richard Mathot (Cat H60), Pierre Parthoens (Cat H55), Patric Mengal (Cat H50), Thorsten Langer (Cat H45), Tomy Janssens (Cat H40), Bert Bockx (Cat H35) en Michaël Campione (Cat H21).

Proficiat aan alle sporters.