-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie zet sportprestaties in de kijker

Defensie zet sportprestaties in de kijker

 

In de Koninklijke Militaire School (KMS) werden op 5 maart de prijzen voor de wisselbeker CHOD 2019 uitgereikt. Daarmee bekroont de chef Defensie (CHOD) individuele militaire atleten en eenheden die zich bijzonder ingezet hebben op sportief vlak.

De chef Defensie generaal Marc Compernol overhandigde zelf de trofeeën aan de laureaten.

Van de negen militaire kampioenschappen in 2019 beslisten de beste zeven uitslagen over het eenhedenklassement. Bij de kleine eenheden (minder dan 300 personeelsleden) ging de trofee naar de 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen. Bij de grote eenheden viel de Koninklijke Militaire School in de prijzen.

Ook individuele topprestaties kregen een bekroning. In een jaar waarin de militaire wereldspelen plaatsvonden, ging uiteraard veel aandacht naar de prestaties op dat evenement. Hoogspringer en kersvers topsporter Defensie Thomas Carmoy ging in Wuhan met de bronzen medaille aan de haal. Daarnaast behaalde hij de Europese titel bij de junioren. Daarvoor kreeg hij de trofee ‘Beste sportprestatie 2019 topsport Defensie’ overhandigd.

De trofee ‘Beste sportprestatie 2019 niet-sporter Defensie’ ging naar Simon De Cuyper. De voormalig topsporter Defensie begon na een zware blessure opnieuw met triatlon, met als ultieme triomf zijn zege op het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon. Daarnaast is hij regerend militair kampioen triatlon en veldlopen.

De laatste trofee, ‘Sportverdienste 2019’, ging naar triatleet William Didier. Hij kreeg de bekroning voor zijn tot dusver prachtige carrière. Daarin verzamelde hij meerdere nationale titels in zijn leeftijdscategorie. Zo levert hij al meerdere jaren een grote bijdrage aan het sportieve imago van Defensie.