-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie waakt over Antwerpse haven

Defensie waakt over Antwerpse haven

 

Als NAVO-partner ondersteunt Defensie de ontscheping van Amerikaans militair materieel in Antwerpen. De troepen van de 1st Infantry Division trekken na de havenactiviteiten door naar Oost-Europa voor de operatie Atlantic Resolve.

De operatie Atlantic Resolve brengt het Amerikaanse leger richting de grens met Rusland. Daar treden ze samen met NAVO-bondgenoten op als militaire afschrikking tegen Rusland. Voor die operatie sturen de Amerikaanse troepen intussen hun vierde detachement. Elke aflossing gaat telkens gepaard met een grootschalige verhuis van tanks, pantserwagens en andere rupsvoertuigen.

Voor die activiteiten heeft Defensie in samenwerking met de Antwerpse haven een grote havensteunzone ingericht. Daar zorgt Defensie voor de beveiliging van het Amerikaans personeel en materieel en worden de ontscheepte voertuigen bijgetankt.

Nog tot eind januari komen er schepen met Amerikaans materieel naar Antwerpen. De komende twee weken zal je rond de haven nog heel wat legeractiviteit kunnen opmerken. Na het aanmeren maken de voertuigen hun verplaatsing naar Polen en de Baltische staten.