-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie spant de kroon op BK mountainbike

Defensie spant de kroon op BK mountainbike

 

Topsporters Defensie Jens Schuermans en Ruben Scheire tekenden beide afgelopen week-end voor een glansprestatie op het Belgisch Kampioenschap mountainbike (MTB). Jens Schuermans slaagde erin om zijn titel met nog een jaar te verlengen en Ruben Scheire maakte met een tweede plaats het feestje voor Topsport Defensie compleet.

In het West-Vlaamse Westouter was het verzamelen geblazen voor de strijd om de Belgische titel. Langs de flanken van de Rodeberg kregen de atleten geen al te technisch parcours voorgeschoteld. Heel wat toppers uit de veldritwereld tekenden dan ook present omdat zij hun kans roken om de zege weg te kapen.

Eerste soldaat Schuermans begon als titelverdediger en grote favoriet aan de wedstrijd. Ook korporaal Ruben Scheire startte met grote ambitie want hij kroonde zich twee jaar terug tot Belgisch Kampioen. Beide olympiërs wisten zich na de start meteen vooraan te handhaven in het pak. Gedurende de ganse race, die lange tijd op slot zat, waren beide atleten nooit uit de eerste posities weg te slaan. Een kleine groep zat nog samen net voor het ingaan van de laatste ronde. Het sein voor Jens Schuermans om zijn beslissende aanval te plaatsen. Met groot machtsvertoon bouwde hij zijn voorsprong verder uit om zo op indrukwekkende wijze voor de tweede maal in zijn carrière de Belgische titel te grijpen. Ook Ruben Scheire kon een kloof slaan op de rest van het pak en nam zo de zilveren medaille mee naar huis.

"Een knappe race met een verdiend podium," aldus bondscoach Filip Meirhaeghe. "De missie richting de Olympische Spelen van Tokio is sinds juni volop ingezet. Helaas zal België waarschijnlijk maar één atleet mogen afvaardigen (in Rio waren zowel Ruben en Jens actief). Het belooft dus een spannende strijd te worden de komende twee jaren."

Jens en Ruben moeten vanaf nu dus volop aan de bak. Over de ganse wereld zullen onze jongens zoveel mogelijk punten proberen te sprokkelen. Hopelijk zien we dan een van hen terug op de Olympische Spelen in 2020.