-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie opent 700 vacatures in 2016

Defensie opent 700 vacatures in 2016

 

120 officieren, 260 onderofficieren en 320 soldaten en matrozen zullen in 2016 de rangen van Defensie mogen vervoegen. De waaier van opengestelde vacatures is erg gevarieerd: van elektrotechnicus tot gevechtspiloot, van soldaat-paracommando tot matroos. De gezochte profielen zijn gericht op jongeren met uiteenlopende studieniveaus, met of zonder technische kennis.

De juiste man of vrouw op de juiste plaats krijgen, is toch niet altijd vanzelfsprekend. Luitenant-kolonel Dominiek Saelens legt uit: "We vinden onder andere moeilijk mensen om piloot te worden, luchtverkeersleider en technische of medische functies in het algemeen. Er is een schaarste op de arbeidsmarkt. Onze concurrenten rekruteren bijvoorbeeld evenzeer technici en daardoor ontstaat er een vorm van competitie. Anderzijds zijn er onze strenge selectieprocedures. Als je piloot of luchtverkeersleider wilt worden, moet je zware proeven afleggen voor je aan de opleiding mag beginnen. We hebben wel voldoende sollicitanten, maar tijdens die selectieproeven vallen er veel af."

Het valt op dat dit jaar de klemtoon ook op de interne werving ligt. Hierdoor kunnen militairen van de ene personeelscategorie naar een andere overgaan, of promoveren op basis van een al behaald diploma. Zo wil Defensie de meer verdienstelijke militairen laten doorstromen naar een hogere categorie. In 2016 worden er in totaal 183 plaatsen voor de interne werving opengesteld.

Ben je geïnteresseerd in een van die 700 vacatures? Je vindt ze allemaal in het jobgedeelte van deze site.

Zoek je concrete informatie over je toekomstige job of wil je je al inschrijven, bezoek dan het informatiecentrum bij jou in de buurt.