-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie levert met spoed

Defensie levert met spoed

 

Tijdens de coronacrisis speelt Defensie een bepalende rol in het logistieke verhaal. Voor dringende leveringen staan onze militairen dag en nacht paraat, zo ook het voorbije weekend. Het centraal depot in Peutie ontving een levering van meer dan 600 paletten aan medisch materiaal. Dankzij het werk van de logistieke eenheden werd een deel daarvan al binnen de 24 uur verder verdeeld.

Op vrijdag 1 mei maakten de militairen die werken in het centraal depot in Peutie zich op om een massale levering aan medisch materiaal te ontvangen, te stockeren, te herverdelen en nadien te vervoeren. Om dit zo snel mogelijk te verwezenlijken, sloegen het 4, 18 en 29 Bataljon Logistiek de handen in elkaar.

Het materiaal omvatte persoonlijke beschermingsmiddelen zoals handschoenen, chirurgische maskers, brillen en coveralls. Die moesten zo snel mogelijk op de voorziene locaties terecht komen. Op zaterdag 2 mei zetten de militairen alles op alles om het materiaal over verschillende pakketten te verdelen.

Wegens de dringendheid van de levering, brachten ze op verzoek van de FOD Volksgezondheid het eerste deel uitzonderlijk al op zondag 3 mei rechtstreeks naar de meer dan honderd voorsorteercentra. De volgende leveringen volgden nadien wel de normale cyclus via de provinciale depots.

In amper vier dagen tijd was de verdeling van het medisch materiaal een feit. Vanuit Peutie vertrokken vrachtwagens van Defensie en één van de civiele bescherming over het hele land om de medische instellingen en hun personeel op tijd te bevoorraden. Een huzarenstuk dat zich tijdens deze bijzondere periode nog vaak zal herhalen.

#COVID19BELDEF