-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie geeft prijzen voor zijn interne controle

Defensie geeft prijzen voor zijn interne controle

 

Een delegatie van het Competentiecentrum Rollend Materieel en Bewapening (CC R&A) uit Rocourt mocht op vrijdag 20 mei 2016 de IC-Award van Defensie in ontvangst nemen. Die prijs beloont het beste interne controleproject bij Defensie.

Defensie rijkte de prijs al voor de zesde keer uit. Dat gebeurde dit jaar in het kwartier van de Defensiestaf, in Evere. Behalve het CC R&A werden ook de 1 Wing, de 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen en het Centrum voor Basisopleiding en Scholing Noord gelauwerd.

Generaal-majoor Robyns de Schneidauer benadrukte tijdens zijn introductietoespraak de noodzaak om het belang van interne controle te laten doorsijpelen naar alle personeelsleden van Defensie. "Sinds de oprichting van het comité en de prijs in 2011 is al veel vooruitgang geboekt", zo zei hij. "Die mag niet verloren gaan. De interne audit is een belangrijke tool om het interne beheersingsproces te beoordelen."

Ondertussen hebben alle eenheden van Defensie het bezoek gekregen van een audit-team. Sinds dit jaar zijn ze aan een nieuwe controleronde begonnen. Daarbij bekijken ze of en hoe de eenheden de aanbevelingen uit de vorige audit toegepast hebben en waar verdere aanpassingen nodig zijn.

De chef Defensie, generaal vlieger Gerard Van Caelenberge, kon de prijs dit jaar niet persoonlijk overhandigen. Hij had in een videoboodschap echter wel bemoedigende woorden voor de winnaars en bij uitbreiding voor alle eenheden om hun interne controlesystemen verder te verbeteren.