-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De warmste vlucht van hun leven

De warmste vlucht van hun leven

 

Zestien gelukkigen kregen op vrijdag 15 december een ervaring om nooit te vergeten: een vlucht met de iconische Sea King-helikopter. Die 'Warmste Vlucht' sloot aan bij de Warmste Week van Studio Brussel en kwam tot stand op initiatief van de communicatiedienst van de Luchtcomponent en de vzw FONAVIBEL.

"De mensen konden via Facebook op een vlucht bieden", zegt commandant Annemie Wydaeghe van de vzw FONAVIBEL, het Nationaal Hulpfonds van het Belgische Vliegwezen. "Zo hebben we twee keer acht vluchten verloot. Die mensen krijgen vandaag dus de vlucht van hun leven. Vanochtend eentje bij zonsopgang, vanavond een bij zonsondergang en daarna uiteraard nog een rondleiding bij het 40ste smaldeel met een hapje en een drankje."

"Het was echt een topervaring", vertelt Nick Vandenbroucke, een van de gelukkigen die een vlucht te pakken wist te krijgen. "We hebben een hele afstand gevlogen. We hebben de kustlijn gevolgd van aan Plopsaland, bij de Franse grens, tot in Oostende. Daarna zijn we landinwaarts gevlogen tot in Diksmuide. Aan de IJzertoren zijn we ten slotte naar Koksijde teruggedraaid. Ik had niet verwacht dat je op een halfuur zo ver kan vliegen."

De opbrengst van de Warmste Vlucht, bijna tienduizend euro, gaat integraal naar FONAVIBEL. "Wij willen een vangnet bieden aan alle militairen van de Luchtcomponent", besluit commandant Wydaeghe. "Wanneer een militair in actieve dienst om het leven komt, dan bekijken wij hoe we het gezin kunnen helpen. Dat kan bijvoorbeeld met financiële studiebeurzen, onmiddellijke hulp of Sinterklaascadeaus voor de kinderen. We bieden ook morele ondersteuning. Door bijvoorbeeld de achtergeblevenen uit te nodigen op herdenkingsevenementen en airshows willen we hen tonen dat de Luchtcomponent hen niet vergeten is."