-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De ultieme connectie

De ultieme connectie

 

Op 19 maart 2019 organiseerde het Nationaal Geografisch Instituut (NGI) de vierde editie van BeGeo. Die nationale beurs over geografische informatie brengt overheden, bedrijven en universitaire onderzoekers bij elkaar.

Het NGI is een parastatale die onafhankelijk werkt van Defensie maar onder de bevoegdheid staat van dezelfde minister. “Het leger is trouwens onze eerste partner en belangrijkste klant”, vertelt Ingrid Vanden Berghe, administrateur-generaal van het NGI.

“BeGeo is een evenement waar we iedereen samenbrengen die in België betrokken is bij de geografische informatieverwerking”, legt Ingrid Vanden Berghe uit. “Dit jaar richten we ons op de connectie tussen informatie door geografische gegevens.”

“Alles vindt ergens plaats”, gaat ze verder. “Die plek is de geografische informatie waarmee we in databanken connecties tussen gegevens kunnen leggen. Zonder geografische gegevens zou dat niet mogelijk zijn.”

Generaal-majoor Peter Devogelaere vertegenwoordigde de minister, als zijn kabinetschef. Na de uitreiking van enkele wetenschappelijke onderscheidingen, sloot hij het evenement af met een toespraak.