-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De rijkdom van het alledaagse

De rijkdom van het alledaagse

 

Eerste korporaal-chef Vincent Bordignon werkt al jaren bij het Public Affairs Department van Defensie, ondermeer als fotograaf. Tijdens een opdracht in Afghanistan ontmoette hij Tim Wallace, een US Ranger op rust. Tim liet hem kennismaken met Rich Poverty, een groep veteranen van over de hele wereld die hun passie voor fotografie en het buitenleven willen delen.

"Het begon allemaal in 2012", vertelt Vincent. "Tijdens een opdracht in Afghanistan kreeg ik de kans om deel uit te maken van een ploeg ISAF-fotografen, vooral Amerikaanse soldaten. Daar heb ik sergeant major Tim Wallace leren kennen, die me zijn organisatie voorstelde." Alle leden zijn actieve of gewezen militairen, leden van het Defensiepersoneel of familieleden, afkomstig uit de VS maar ook Duitsland, Frankrijk, Nederland en dus ook ons land.

Tijdens die opdracht kon Vincent het grensgebied met Pakistan bezoeken. Ook een kinderhospitaal in Kaboel greep hem erg aan. "Ik zag daar een kind dat door een bermbom zijn ledematen had verloren. Een verpleegster vertelde me dat hij vreselijke nachtmerries had, toch kon hij de volgende dag weer plezier maken."

Ook tijdens andere opdrachten en privéreizen houdt Vincent altijd een oogje open voor de rijkdom van het alledaagse: of hij nu zigeuners in Kosovo of het straatleven in Nashville in beeld brengt. Met de foto's die hij zo verzamelde, nam hij al deel aan de eerste tentoonstelling van Rich Poverty in Huntsville, Alabama.

In maart van dit jaar kreeg de organisatie van het Amerikaanse leger de kans om een tweede fototentoonstelling te organiseren in het Pentagon, in Washington D.C. Onder de titel The Alliance Collection kan je ze nog tot maart 2020 bezichtigen.

Ontdek de foto's van Rich Poverty op hun website, Facebook of Instagram.