-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De nieuwe reddende engel op zee

De nieuwe reddende engel op zee

 

Op vrijdag 14 april heeft weervrouw Sabine Hagedoren het nieuwe multifunctionele schip Sirius gedoopt. Dit gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts en alle Kustwachtpartners, waaronder de Marinecomponent, vertegenwoordigd door kapitein-ter-zee Vincent Hap.

Naast de federale draagt ook de Vlaamse overheid veel verantwoordelijkheid op zee en zet ze naast de marineschepen ook haar eigen schepen in. Dankzij de inzet van de Sirius kunnen rampen op zee sneller, slimmer en beter bestreden worden. De Vlaamse overheid investeerde hiervoor 11 miljoen.

Naast de twee patrouilleschepen van de marine, de P901 Castor en P902 Pollux, zal de Sirius reddingsoperaties uitvoeren, branden bestrijden op zee en olieveegoperaties uitvoeren. Bovendien zal het vaartuig ook hydrografische metingen uitvoeren, boeien onderhouden, toezicht houden op de visserij en dienst doen als opleidingsvaartuig.

De naam Sirius komt van de ster die 's nachts het helderste aan de hemel staat. Een ideale naam voor een nieuw helder baken op de Noordzee.