-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Marinecomponent verwelkomt zestien nieuwe matrozen

De Marinecomponent verwelkomt zestien nieuwe matrozen

 

Op vrijdag 9 juni vond in het Competentiecentrum van de Marinecomponent de ceremoniële brevetuitreiking en eedaflegging plaats van zestien nieuwe matrozen. Dit gebeurde ter gelegenheid van het beëindigen van de basiscursus nautische kennis.

Tijdens de eedaflegging, voorgezeten door fregatkapitein vlieger Gillis Colmant, directeur van het Competentiecentrum van de Marinecomponent, legden de dertien Nederlandstalige meisjes en jongens en de drie Franstaligen jongens hun eed af. De eedaflegging is voor elke militair een bevestiging van zijn engagement tegenover het staatshoofd en tegenover de landgenoten.

Deze jongeren, in het fleur van hun leven, gaan ervoor. Elk heeft zo zijn of haar redenen om voor een job bij de marine te kiezen. Ellen is kandidaat-kok. In de toekomst zal ze een belangrijke job hebben, want een goeie kok is belangrijk voor een goede sfeer aan boord. Robin en Michiel kozen eerder avontuur en buitenlandse opdrachten, maar willen vooral ten dienste van hun land staan. Deze nieuwe lichting is alvast uit het goede hout gesneden. Vanaf deze week beginnen ze aan hun specialiteitsopleidingen en zullen ze bovendien ook vele weken stage lopen aan boord.

Werken bij de marine en op zee is een verbintenis voor het leven. Welkom in onze rangen en vooral succes met je toekomstige job. Het gaat jullie goed!