-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De marine stelt nooit teleur

De marine stelt nooit teleur

 

Op dinsdag 28 en woensdag 29 november stonden er twee rekruteringsevenementen op de kalender van de Marinecomponent. Op dinsdag verwelkomde de marine een vijftigtal potentiële collega's tijdens een gespecialiseerde informatiedag. Op woensdag maakten tien jongeren dan weer een tocht op zee aan boord van de P901 Castor.

De marine werft volgend jaar 260 mannen of vrouwen aan, waarvan 25 officieren, 101 onderofficieren en 134 matrozen. Daarom zet de Marine intensief in op rekrutering.

Het Gespecialiseerd Informatiecentrum (GIC) organiseert maandelijks een GIC-dag in de marinebasis van Zeebrugge. Potentiële kandidaten kunnen er kennismaken met de basis, de schepen, het materieel en nog veel meer. Ze krijgen er de nodige informatie en loopbaanmogelijkheden. Daarnaast konden er tien jongeren inschepen op het patrouillevaartuig P901 Castor. Zij waren de winnaars van de wedstrijd georganiseerd ddor de marine tijdens de Vlaamse Havendag.

Het hoofddoel van zulke info- en vaardagen is om mogelijke kandidaten te informeren. Daar lijkt de Marinecomponent goed in te slagen. Enkele aanwezigen bevinden zich intussen al in diverse stadia van de ingangstesten en getuigen dat deze dagen hen extra gemotiveerd hebben.