-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Marine neemt een verse duik

De Marine neemt een verse duik

 

In Zeebrugge heeft de Marine op donderdag 14 februari officieel haar gloednieuwe zwembad in gebruik genomen. Hiermee beschikt Defensie opnieuw over een modern bad waar heel wat cursussen, trainingen en sporturen kunnen plaatsvinden.

Het oude zwembad in Zeebrugge maakte anderhalf jaar geleden plaats voor een nieuw en modern bad. Die vernieuwing was nodig om de doorgedreven militaire trainingen te blijven verzekeren. Na enige tijd wachten kon het gloednieuwe gebouw onlangs worden geopend.

Het nieuwe zwembad wordt de uitvalsbasis om de militaire duikers te trainen. Ook de oefeningen met reddingsvlot voor marinepersoneel vinden eerst hier plaats voor ze op zee oefenen.

Uiteraard is het zwembad de plek waar alle militairen hun conditie in de beste omstandigheden op peil kunnen houden. Ook de omliggende scholen kunnen vanaf nu opnieuw op de Marinebasis terecht. Op vaste momenten is het zwembad open voor zwemlessen.

Divisieadmiraal Wim Robberecht opende officieel het gloednieuwe zwembad. Na het doorknippen van het lint haalde ook hij de zwembril boven om het zwembad op gepaste wijze te dopen, waarna de atleten van de nationale militaire triatlonploeg zijn voorbeeld volgden. Het gehele gebeuren werd afgesloten met de eerste Admiral's Cup. De meest sportieve eenheid van de Marine keerde met de wisselbeker terug naar huis.