-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De kaders zijn klaar met de klas

De kaders zijn klaar met de klas

 

Op vrijdag 4 juli eindigde de opleiding van de kandidaat-officieren en -onderofficieren aan het departement Manoeuvre. Dat gebeurde met een plechtigheid op het paradeplein van het kwartier Bastin in Aarlen.

Het militaire leven is doorspekt met parades en plechtigheden. Sommige hebben een bijzonder belang. Een vijftigtal officieren en onderofficieren vierden op vrijdag 4 juli het einde van hun opleiding met een parade in het kwartier Bastin, bij Stockem.

In aanwezigheid van luitenant-generaal Philippe Grosdent, de directeur-generaal Human Resources, de burgemeesters van Zelzate en Aarlen en andere militaire autoriteiten hebben de vijftig kandidaten gedefileerd. Een uur lang wisselden toespraken en wapendrils elkaar af. Tussendoor werden ook de prijzen uitgereikt voor de eersten van de promotie.

Ook hun families waren uitgenodigd. “Ik ben erg trots op mijn zoon”, vertelt Isabella Antoine, moeder van Norman Antoine, een kandidaat-paracommando. “Al sinds zijn tiende droomt hij ervan om paracommando te worden. Hij moet nog vier maanden opleiding volgen. Die zullen heel intensief zijn, maar we blijven hem steunen. Vandaag is een belangrijke dag in zijn militaire leven.”

In augustus zullen de kandidaten van hun welverdiend verlof genieten. Maar eerst maken ze kennis met hun eenheid.