-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De ijzeren wil van Jonas

De ijzeren wil van Jonas

 

Op vrijdag 4 februari had Jonas Coopman niet veel moeite om zijn laatste marathon af te sluiten voor het goede doel. Als scheepsduiker aan boord van de mijnenjager M923 Lobelia zette hij zich in door duizend kilometer te lopen voor het goede doel To walk again van Marc Herremans.

Met die duizend kilometer steunt Jonas niet alleen To walk again, hij overschrijdt ook de symbolische grens van zijn vooropgestelde doel, om zich als marineman in te zetten voor het goede doel. De aanzet was het verlies van zijn grootmoeder aan multiple sclerose. Door aan boord regelmatig te trainen op zijn spinningfiets ontpopte de duiker zich tot topsporter. Hij werd hierbij gesteund door de levende legende Stefaan Engels, the marathon man.

De eindstreep overschreed Jonas Coopman uiteindelijk op de legendarische 'streep', geïnspireerd door de legendarische prestatie van de marathon man. Die had zijn uitvalsbasis aan de watersportbaan in Gent en liep uiteindelijk 365 marathons na elkaar. Bravo voor de puike prestatie.