-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

In de huid van een toekomstige officier

In de huid van een toekomstige officier

 

Een honderdtal jongeren heeft op donderdag 19 februari de Koninklijke Militaire School ontdekt. Die dag kregen ze uitzonderlijk de kans om in de huid te kruipen van een student aan de KMS.

De vierde ontdekkingsdag van het academiejaar trok 96 jongeren aan met interesse in de KMS. "Ik ben al naar de opendeurdag geweest, best nuttig om een eerste idee te krijgen", vertelt Bracht Van Der Hoeven, aangetrokken door de studies sociale en militaire wetenschappen. "Les volgen en echt deelnemen aan het programma maakt het echter veel concreter."

Elk groepje krijgt begeleiding van enkele studenten kandidaat-officier, zoals adjudant Antoine Hauglustaine, die drie jaar eerder in hun plaats was. "Aan het einde van die dag wist ik precies wat ik wilde doen. De ervaring die wij hier meegegeven is bepalend. Ze komen te weten wat de opleiding echt inhoudt, wat de sterke punten zijn en welke hindernissen ze kunnen verwachten. We willen hen een realistisch beeld geven, ze niet op het verkeerde been zetten."

Tijdens het welkomstwoord krijgen ze te horen wat het inhoudt om officier te zijn bij Defensie en hoe de studies en de carrière er uitzien. Daarna duiken de studenten voor één dag in de actie, waaronder alledaagse en meer militaire sportactiviteiten. Op die manier kunnen de bezoekers het ijs breken, de groepsgeest versterken en zichzelf overwinnen, voor de rest van de dag en misschien voor hun toekomstige carrière ...