-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De breinkampioenen zijn bekend

De breinkampioenen zijn bekend

 

Eind december lanceerde de Algemene Dienst voor Inlichting en Veiligheid een uitdaging in de vorm van een reeks raadsels. Na enkele hints in januari zijn nu de winnaars bekend.

De ADIV-puzzel werd meer dan 10.000 keer gedownload en 92 teams hebben een antwoordformulier teruggestuurd. Met een score van 96 punten, grotendeels te danken aan de bonuspunten voor hun unieke antwoorden, eindigde de familie Vermeeren bovenaan het klassement.

Ludo en zijn zonen Mats en Stijn, beiden afgestudeerd in de wiskunde en respectievelijk woonachtig in Berlijn en Zürich, werkten graag aan deze ongewone puzzels samen toen ze voor de eindejaarsfeesten terugkwamen naar België. De mannen zijn daarmee zeker niet niet aan hun proefstuk toe; ze namen al drie keer deel aan de Nederlandse kerstpuzzel. Zij prijzen de ADIV voor de hoge moeilijkheidsgraad van de raadsels, die de lat voor de eerste editie van hun eindejaarspuzzel hiermee wel zeer hoog legt.

Heb je zelf deelgenomen of ben je gewoon nieuwsgierig? De oplossingen en de uitleg erachter vind je in dit document. Misschien meteen een goede opwarming voor de volgende editie, in december 2019?