-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Cyber Security Challenge gaat overzees

Cyber Security Challenge gaat overzees

 

Voor het eerst vaardigt België 10 ICT-studenten af om van 14 tot 18 oktober deel te nemen aan de Europese Cyber Security Challenge in Londen. Defensie is een grote voorstander van de wedstrijd, want cyberveiligheid is niet alleen hot maar ook broodnodig.

Tijdens de persconferentie op 10 oktober in Brussel stelt Phédra Clouner, de vicedirecteur van het Centrum voor Cybersecurity België, de tien finalisten voor van de Cyber Security Challenge Belgium 2018: "Wij zijn trots dat we een team van getalenteerde studenten naar Londen kunnen sturen. Dit is een kans voor ons om te investeren in de toekomst van de cyberveiligheid. Veel succes Red Daemons!"

Ook Defensie is mee op de kar van de cyberveiligheid gesprongen en ziet dit als een belangrijke en groeiende verantwoordelijkheid. Het lag dan ook voor de hand om die wedstrijd intensief te ondersteunen.

"Bij Defensie zoeken we echte teamspelers en die kan je enkel detecteren wanneer je de mensen ziet samenwerken", legt commandant Pascal Wathelet uit, werkzaam bij de inlichtingendienst van Defensie. "Zo'n wedstrijd creëert de nodige zichtbaarheid en dat werkt in twee richtingen."

De Cyber Security Challenge Belgium is in 2019 aan zijn vijfde editie toe. Het jonge beveiligingsbedrijf NVISO startte het project op, dat intussen meer dan 500 deelnemers uit heel België aantrekt. De Europese variant waaraan onze tien finalisten zullen deelnemen duurt vier dagen, telt zeventien landen en een grote reeks uitdagingen.