-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Chinese president opent militaire wereldspelen

Chinese president opent militaire wereldspelen

 

Met een indrukwekkende openingsceremonie werden vrijdag 18 oktober de zevende Military World Games (MWG) in gang geschoten. Alle 106 deelnemende landen waren op de afspraak om zich fier aan de duizenden aanwezigen te tonen.

Tien dagen lang brandt de vlam in het Wuhan Sports Center. Tien dagen lang geven hier bijna 10.000 militairen het beste van zichzelf om het eremetaal in een van de vele disciplines naar huis te mogen meenemen.

Voor België kreeg triatleet Simon De Cuyper de eer om met de Belgische driekleur in de hand de delegatie doorheen de massa te begeleiden. Hij behaalde vier jaar geleden in Zuid-Korea nog een bronzen medaille met het triatlonteam. Met grote bewondering aanschouwden onze militairen het massaal opgekomen publiek.

Nadat alle deelnemende landen hun opwachting hadden gemaakt in het stadion verklaarde de Chinese president de Military World Games voor geopend. De vlaggen van China en de Conseil international du Sport militaire (CISM) werden gehesen. Dat betekende meteen het startschot voor een groots klank- en lichtspel waarvan publiek en atleten konden genieten.

Vanaf zaterdag lag de focus echter helemaal op het sportieve luik. Van 18 tot 27 oktober strijden de militairen om de medailles. Dit weekend kwamen al enkele landgenoten in actie. Deze week brengen we dan ook een uitgebreid verslag uit van de prestaties van onze militairen in China.