-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Chinese delegatie bezoekt paracommando’s

Chinese delegatie bezoekt paracommando’s

Beroering in het Trainingscentrum voor Parachutisten op maandag 3 juni 2013. Een Chinese delegatie bezocht de hele dag de installaties in Schaffen. Er stond hen een goedgevuld programma te wachten om de infrastructuur en het personeel te leren kennen.

"Tijdens ons bezoek in België concentreren we ons op de luchtlandingseenheden", legt generaal Li Fengbiao uit. Hij is commandant van het legerkorps van parachutisten. "Wij willen de communicatie en de samenwerking tussen onze landen verbeteren, en vooral die tussen onze luchtmachten."

De paracommando's hadden alles in het werk gesteld voor dit bijzondere bezoek. Met verscheiden sprongen zetten ze hun professionalisme in de verf. De Chinezen konden zelfs even in de schoenen van onze parachutisten staan. In de gondel van de luchtballon met helium gingen ze 400 meter de hoogte in.

"Tijdens het bezoek vanochtend hebben we meerdere sprongen kunnen volgen. We zijn ook veel te weten gekomen over het trainingscentrum", vertelt de generaal. "Voor zover ik gezien heb, is het personeel zeer goed getraind en zeer professioneel, zelfs bij deze mindere weersomstandigheden."

De delegatie zet haar bezoek op dinsdag 4 juni verder in het Trainingscentrum voor Commando's in Marche-les-Dames.