-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

China klaar voor grootste Military World Games ooit

China klaar voor grootste Military World Games ooit

 

Binnen drie weken gaan de zevende militaire wereldspelen van start. De Belgische selectie is volop bezig met de laatste voorbereidingen maar in China zijn ze alvast klaar om alle delegaties te ontvangen. Deze week blikken we vooruit naar wat onze militairen in Wuhan mogen verwachten.

Nog voor de Military World Games (WMG) van start gaan, staat één ding al vast: het wordt een ervaring om nooit te vergeten. Op 18 oktober verzamelen alle atleten zich in het gloednieuwe sportstadium, waar na de openingsceremonie de spelen officieel op gang worden geblazen.

Om alle atleten, hun omkadering en de toeschouwers te verwelkomen, heeft China voor deze MWG op 35 locaties de nodige infrastructuur opgebouwd: sportstadions, -hallen, -terreinen en appartementen. Daarmee zijn deze MWG, na de Olympische Spelen van Peking in 2008, het grootste sportevenement dat China ooit organiseerde. Het overgrote deel van de infrastructuur blijft na de WMG bestaan ten bate van de Chinese bevolking.

De mascotte Bingbing fungeert tien dagen lang als gastheer van de spelen. Bingbing liet tijdens de filmopnames het publiek al kennismaken met alle disciplines die tijdens de MWG de revue passeren. Wanneer de Belgische delegatie binnen twee weken in Wuhan landt, kunnen onze atleten hem in levenden lijve ontmoeten.

Volgende week werpen we een blik over de voltallige selectie die Defensie zal vertegenwoordigen op de Military World Games.